Ett servicenummer för arbetsgivare öppnas 22.2.2021

15.2.2021 9.19

Det nya servicenumret 0295 419 601 tar emot samtal från arbetsgivare vardagar kl. 8.30–12. Ring numret om du har frågor om till exempel uppehållstillstånd för arbetstagare, ifyllande av ansökningar och rätt att arbeta.

Om det är många som ringer kan du lämna en begäran om att bli uppringd. Vi ringer tillbaka samma eftermiddag eller följande vardag.

Frågor om rätten att arbeta

Om du inte är säker på om en anställd har rätt att arbeta, kan du i de flesta fall kontrollera saken via servicenumret.   

Om den anställda är asylsökande kan vi inte ge ut information per telefon om personens rätt att arbeta. Mer information om en asylsökandes rätt att arbeta finns på migri.fi/ratt-att-arbeta-asylsokande. Även chatboten Kamu ger dig råd om hur du kan kontrollera rätten att arbeta.

Du kan påverka telefontjänsten

Telefontjänsten för arbetsgivare är ett försök som pågår i ett år och syftar till att förbättra rådgivningen för arbetsgivare. Tjänsten svarar på kundernas och samarbetsparternas önskemål. 

Vi utvecklar tjänsten kontinuerligt utifrån den respons vi får. Du kan ge respons om telefontjänsten i samband med ditt samtal eller via responsblanketten.

I slutet av försöket fattar vi beslut om vi ska fortsätta med telefontjänsten.  

Ta också Enter Finland för arbetsgivare och chatboten Kamu i bruk

I webbtjänsten Enter Finland för arbetsgivare kan du påskynda behandlingen av arbetstagarens säsongsarbetsintyg eller ansökan om uppehållstillstånd. När du kompletterar arbetstagarens ansökan i webbtjänsten förkortas behandlingstiden för ansökan och arbetstagaren får beslutet snabbare. Läs mer på migri.fi/enter-finland-for-arbetsgivare.

Chatboten Kamu hjälper din anställda att följa behandlingen av sin ansökan om uppehållstillstånd. Kamu berättar var arbetstagarens ansökan finns i kön med ansökningar som väntar på beslut. Läs mer på migri.fi/chatt.

Mer information 

På Migrationsverkets webbplats finns ett avsnitt för arbetsgivare på migri.fi/for-arbetsgivare.

Viimeisimmät