Hoppa till innehåll
Jag vill ansöka

Om du vill fortsätta att vistas i Finland behöver du ett fortsatt tillstånd

Du måste ansöka om ett fortsatt tillstånd innan ditt uppehållstillstånd går ut. Om du inte ansöker om ett fortsatt tillstånd, måste du lämna landet när ditt uppehållstillstånd går ut.

Migrationsverket beviljar dig ett fortsatt tillstånd om villkoren för ditt föregående uppehållstillstånd fortfarande uppfylls. Om du har vistats i Finland tillräckligt länge, kan du ansöka om permanent uppehållstillstånd.

Söker du dessa sidor?

  • Om ditt uppehållstillstånd är i kraft men kortets giltighetstid håller på att gå ut eller du har tappat bort ditt kort, ansök om ett nytt kort.

Du kan också ansöka om ett fortsatt tillstånd på nya grunder. Kom ihåg att du måste uppfylla alla villkor för det uppehållstillstånd som du söker.

Oftast kan du ansöka om ett fortsatt tillstånd med samma ansökan som du använde för ditt föregående uppehållstillstånd. I vissa fall måste du välja en annan typ av ansökan.

Se vilken ansökan du ska välja när du söker fortsatt tillstånd

Denna ansökningsguide hjälper dig att hitta rätt ansökan. Genom att svara på frågorna kommer du till en sida där du kan läsa om ansökningsvillkoren och de bilagor som måste bifogas till ansökan. Därefter kan du börja fylla i dina uppgifter i ansökningsblanketten i e-tjänsten Enter Finland.

Ansökningsguiden är avsedd som ett hjälpmedel för dig. Vi sparar inte dina svar.