Hoppa till innehåll

För läroanstalter

På dessa sidor har vi samlat information för läroanstalter där utländska studerande från länder utanför EU och EES studerar.

Här hittar du snabbt svar på dina frågor som gäller läroanstaltens roll i tillståndsprocessen. Vi har gjort en illustrerad anvisning om anteckningarna på uppehållstillståndskortet för att göra det lättare att utreda skyldigheten att betala studieavgift. På dessa sidor hittar du också information om arbete och praktik under studier samt om fortsatta studier och asylsökandes rätt att studera.

Infopaket om uppehållstillstånd för studier

Detta infopaket (pdf) innehåller information om uppehållstillstånd för studier till stöd för dig som i ditt arbete ger rådgivning till studerande från länder utanför Europeiska unionen (EU). Infopaketet finns tillgängligt som PDF-fil. Innehållsförteckningen i filen gör det lätt att navigera i infopaketet.

Informationsmöte för läroanstalter den 29 mars 2023 (endast på finska)

Migrationsverket ordnade ett informationsmöte för läroanstalter den 29 mars 2023 med talare från Migrationsverket, Utbildningsstyrelsen och Utrikesministeriet. Mötet innehöll aktuell information om bland annat

  • uppehållstillstånd för studier och forskning
  • de finska beskickningarnas verksamhet
  • projektet OLEDIGI som har som mål att göra inresan smidigare för internationella sökande.

Informationsmöte för läroanstalter (youtube.com)