Hoppa till innehåll

Företrädare för ensamkommande minderåriga

Företrädare för ensamkommande minderåriga Tingsrätten utser en företrädare för alla minderåriga asylsökande som har kommit till Finland utan vårdnadshavare. Företrädarens uppgift är att bevaka...

Palvelupisteet (sv)

Migrationsverkets serviceställen Boka en tid på förhand på nätet. Se till att du har alla nödvändiga handlingar med dig när du kommer till servicestället. Läs instruktionerna på sidan Att...

Maatietopalvelun raportit

Landinformationens rapporter På denna sida kan du ta del av landinformationens rapporter och översikter om olika länder och teman i större omfattning. Landinformationens rapporter är översikter...

EF ongelmat - haitari (sv)

23.2.2024: Migrationsverket kan inte se blanketten ”Anställningsvillkor” som bifogats till en ansökan om säsongsarbetsintyg i vissa fall. I sådana...

ICT-lupa / laatikko (sv)

Förväntad behandlingstid Första tillstånd 2 veckor / fortsatt tillstånd 2 veckor   ...
Våra tjänster

Tidigare statistik i varierande omfattning från åren 2006–2015

Tyvärr finns en del av statistiken endast på finska.

Statistik över uppehållstillstånd 

Ansökningar om uppehållstillstånd enligt ansökningsgrund

Obs! Siffrorna i analysen för 2007 baserar sig på obekräftad statistik och skiljer sig därför något från den bekräftade statistiken som annars har använts ovan.

Statistik över asyl och flyktingar 

 

Statistik om antalet asylsökande per vecka 16.11.2015–1.1.2017

Statistiken över ensamkommande minderåriga innehåller också ansökningarna som har lämnats in för ensamkommande barn som har omplacerats genom interna förflyttningar. I statistiktjänsten anges siffrorna separat.

Statistiken över beslut för ensamkommande minderåriga innehåller också besluten för ensamkommande barn som har omplacerats genom interna förflyttningar. I statistiktjänsten anges siffrorna separat.

Obs! Siffrorna i årsstatistiken över asylärenden skiljer sig från Eurostats siffror, eftersom Eurostat statistikför antalet sökande månatligen under statistikåret. De månatliga uppgifterna uppdateras dock i efterhand. Dessa ändringar syns i årsstatistiken på denna sida.

Obs! Siffrorna i analysen för 2007 baserar sig på obekräftad statistik och skiljer sig därför något från den bekräftade statistiken som annars har använts ovan.

Statistik över kvotflyktingar

Statistik över kvotflyktingar som valts till Finland hittar du på sidan Statistik över kvotflyktingar.

Statistik över mottagning 

Statistik över medborgarska 

* En övergångsbestämmelse i medborgarskapslagen var i kraft 1.6.2003–31.5.2008. Enligt denna bestämmelse kunde en person som förlorat sitt finska medborgarskap till exempel i samband med ett nytt medborgarskap i ett annat land återfå sitt finska medborgarskap efter anmälan utan att behöva flytta till Finland. Detta var möjligt också för avkomlingar till före detta eller nuvarande finska medborgare även om de aldrig hade haft finskt medborgarskap.

Statistik över utvisningar