Hoppa till innehåll

Ansökan om fortsatt tillstånd för studier

Ansök om uppehållstillstånd med denna blankett om dina studier fortsätter men giltigheten av ditt uppehållstillstånd håller på att gå ut. Ansök om fortsatt tillstånd innan ditt föregående uppehållstillstånd går ut. Migrationsverket rekommenderar att du ansöker om fortsatt tillstånd tidigast tre månader innan ditt uppehållstillstånd går ut. Om du ansöker tidigare, är det inte nödvändigtvis möjligt att utreda om det finns förutsättningar att bevilja dig ett fortsatt tillstånd, och då kan tillståndet eventuellt inte beviljas. Ansök inte om fortsatt tillstånd innan du har tillräckligt med studiepoäng.

Vänligen observera att i ärenden som gäller fortsatta tillstånd skickas uppehållstillståndskortet inte utomlands, utan du måste ha en giltig adress i Finland dit kortet skickas.

 • Förväntad behandlingstid för webbansökan

  12 månader

 • Förväntad behandlingstid för pappersansökan

  2 månader

 • Avgift för webbansökan

  180 €

 • Avgift för webbansökan, 
  mindreårig

  180 €

 • Avgift för pappersansökan

  250 €

 • Avgift för pappersansökan, mindreårig

  250 €

Gör så här

Förbered dig:

Fyll i ansökan:

Rätt att arbeta

Om du har ansökt om fortsatt tillstånd i tid, det vill säga innan ditt föregående uppehållstillstånd går ut, får du arbeta medan du väntar på beslut på din ansökan om fortsatt uppehållstillstånd. Om du lämnar in din ansökan för sent, får du inte arbeta innan du har beviljats ett nytt uppehållstillstånd.

Du har obegränsad rätt att arbeta om arbetet ingår i din examen. Detta betyder att arbetet ska vara arbetspraktik eller ett slutarbete.

 • Du har även rätt att utföra annat förvärvsarbete 30 timmar per vecka. Några veckor kan du arbeta mer än 30 timmar, men i slutet av året måste antalet arbetstimmar vara i genomsnitt 30 timmar per vecka.

Ansökan om fortsatt tillstånd för studier, OLE_OPI

Fyll i ansökan i e-tjänsten