Hoppa till innehåll
Uppehållstillstånd

Ansökan om fortsatt tillstånd på grund av internationellt skydd

Om du har beviljats uppehållstillstånd på grund av internationellt skydd, måste du ansöka om fortsatt tillstånd innan giltighetstiden för ditt uppehållstillstånd går ut.

  • Ditt första uppehållstillstånd är giltigt i fyra år om du har ansökt om asyl och fått asyl (flyktingstatus) eller alternativt skydd.
  • Ditt första uppehållstillstånd är giltigt i ett år om du har ansökt om asyl och fått uppehållstillstånd av individuella mänskliga orsaker. Att få uppehållstillstånd på grund av en individuell mänsklig orsak är inte samma sak som att få internationellt skydd, det vill säga asyl eller alternativt skydd.

I dessa fall ska du ansöka om fortsatt tillstånd med en ansökan om fortsatt tillstånd: tidsbegränsat uppehållstillstånd av kontinuerlig karaktär.

Du kan beviljas fortsatt tillstånd efter att ditt första uppehållstillstånd har gått ut, men då blir det ett avbrott mellan dina uppehållstillstånd.

När du ansöker om fortsatt tillstånd på grund av internationellt skydd kommer Migrationsverket att bedöma om du fortfarande är i behov av skydd.

Så ansöker du om fortsatt tillstånd på grund av internationellt skydd