Hoppa till innehåll

Ansökan om certifiering för arbetsgivare

På denna sida kan du läsa om ansökan om certifiering för arbetsgivare och om vilka uppgifter som behövs för ansökan. Certifiering kan beviljas en arbetsgivare som har sin hemort och sitt verksamhetsställe i Finland.

Att villkoren för certifiering uppfylls kontrolleras separat för varje företag. Om du ansöker om certifiering för ett dotterbolag, kan varken moderbolagets ekonomiska situation eller antalet uppehållstillstånd som beviljats moderbolagets anställda beaktas vid beviljandet av certifiering.  

 • Förväntad behandlingstid för ansökan

  1-2 månader

 • Avgift för webbansökan

  140 €

 • Avgift för pappersansökan

  195 €

För att kunna ansöka om certifiering för ditt företag måste företaget uppfylla följande villkor: 

Klicka på plus-tecknet för att läsa mer under varje punkt.

Migrationsverket kontrollerar det att villkoren för beviljande av certifiering uppfylls i myndighetsregister. Om uppgifterna inte fås ur myndighetsregister, ber vi dig lämna uppgifterna till Migrationsverket. Om företagets bokslut för den föregående räkenskapsperioden ännu inte har fastställts och lämnats in till Skatteförvaltningen, lönar det sig att ansöka om certifiering först då bokslutet är fastställt, eftersom det är en obligatorisk uppgift i ansökan.

Ansök om certifiering i arbetsgivarens Enter Finland:

Om det inte går att använda arbetsgivarens Enter Finland

Du kan ansöka om certifiering för ditt företag med en pappersblankett. Betala behandlingsavgiften för ansökan in på Migrationsverkets konto: Danske Bank FI59 8129 9710 0117 35. Behandlingsavgiften är 195 euro.

När du har fyllt i blanketten

 • skicka den till Migrationsverket per post till adressen PB 10, 00086 Migrationsverket
 • eller lämna den i en postlåda, om det finns, eller för personalen på ett av Migrationsverkets serviceställen. Se adresserna för serviceställena.

Lämna in kopior av bilagorna tillsammans med den ifyllda blanketten. De nödvändiga bilagorna ser du i ansökningsblanketten.

Om du ansöker om certifiering med en pappersblankett, skickar vi beslutet till dig per post.

Ansökan om certifiering for arbetsgivare

Fyll i ansökan i e-tjänsten

Du kan också be chattroboten Kamu om råd! Du hittar Kamu längst ner till höger på våra webbsidor. Skriv ”jag är arbetsgivare” i kommentarfältet under Kamu. Då ger Kamu dig råd som är avsedda för arbetsgivare.