Meny

Pressmeddelanden

3.4.2019

Ett år har gått: det nya tillståndet för uppstartsföretagare väckte mest intresse bland teknikkunniga

För ett år sedan lanserade Business Finland och Migrationsverket en ny uppehållstillståndsprocess för uppstartsföretagare som ska komma till Finland från länder utanför EU. Under det första verksamhetsåret fick Business Finland över hundra ansökningar om utlåtanden, utav vilka 34 fick positiva utlåtanden. Migrationsverket har beviljat 23 uppehållstillstånd för uppstartsföretagare.

21.3.2019

UTREDNING: Ett stort antal barn och unga i Finland har fallit offer för människohandel – ändå många fall som inte uppdagas

Sexuellt utnyttjande, tvingande till brottslighet och tvångsäktenskap. Barn och unga i Finland har utsatts för alla dessa former av människohandel. Detta visar en utredning om människohandel riktad mot barn och unga i Finland som gjorts av Hjälpsystemet för offer för människohandel och Europeiska institutet för kriminalpolitik (HEUNI). Utredningen som publiceras den 21 mars 2019 grundar sig på en enkät som skickats till experter som arbetar med barn och unga, intervjuer med experter och myndigheternas statistik.