Hoppa till innehåll

Så här bokar du en brexittid

22.9.2020 15.54

Nu kan du boka en tid vid Migrationsverkets serviceställe för ansökan om uppehållsrätt i enlighet med utträdesavtalet (s.k. brexit-ansökan). Tiderna är öppna från 1.10.2020 till slutet av året. Nästa års tider öppnar vi senare under hösten.

Brexittiderna hittar du i vår tidsbokningstjänst. Välj tjänstekategorin EU-registrering och tjänsten Brexit.

Brexitrelaterade ärenden kan du endast sköta med tidsbokning. Du kan inte lämna in en ansökan med turnummer. 

Du kan fylla i ansökan i e-tjänsten Enter Finland från och med den 1 oktober 2020 eller med en pappersblankett. Se anvisningar för hur man gör ansökan på sidan migri.fi/brexit/sv (Vi uppdaterar anvisningarna på webbplatsen på svenska snarast möjligt). När du uträttar ärenden på servicestället, måste du även ha med dig pass och ett passfoto som är högst sex månader gammalt. På servicestället tas dina fingeravtryck till uppehållstillståndskortet.

Om du redan tidigare har registrerat din uppehållsrätt och inte får en brexittid före slutet av året, behöver du inte vara orolig. Du kan ansöka om uppehållsrätt i enlighet med utträdesavtalet ända till 30.9.2021.

Boka en brexittid endast för ansökan om uppehållsrätt i enlighet med utträdesavtalet och permanent uppehållsrätt i enlighet med utträdesavtalet. 

Viimeisimmät