Hoppa till innehåll

Så ansöker du om uppehållstillstånd till Finland – se videorna

3.2.2020 11.05
Pressmeddelande

Hur ansöker du om uppehållstillstånd? Varför lönar det sig att använda e-tjänsten Enter Finland i tillståndsärenden? Vad ska du komma ihåg när du besöker ett serviceställe? Idag har vi publicerat en videoserie i tio delar som vägleder dig att ansöka om uppehållstillstånd.

Videorna berättar om hur man ansöker om uppehållstillstånd, uträttar ärenden vid ett serviceställe och om e-tjänsten Enter Finland. Det lönar sig att söka uppehållstillstånd på nätet, eftersom det är billigare än en ansökan på papper och du får beslutet snabbare. 

Alla videor har publicerats på finska, svenska och engelska. I produktionen av videorna har man beaktat responsen från kunder som deltog i användartestet. 

Se videorna på Youtube

De nya videorna finns på Migrationsverkets Youtube-kanal:

Ansökan om uppehållstillstånd:

Sök på nätet:

Ärenden vid serviceställe:

Videorna har utarbetats som en del av ERSUS-projektet (Easy to read speak & understand -service). Utöver videorna har man inom projektet förnyat den visuella vägledningen som ges på nätet samt begäran om komplettering som skickas till kunderna. ERSUS-projektet får finansiering från Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF) inom EU.


 

Kundmeddelande

Viimeisimmät