Hoppa till innehåll

Brevutdelning försenas på grund av poststrejken

8.11.2019 15.44
Pressmeddelande

En poststrejk börjar i Finland på måndagen den 11 november. Strejken fördröjer postutdelningen i Finland.

De brev som Migrationsverket har skickat per post kommer sannolikt fram senare än vanligt. Om du har skickat ett brev till Migrationsverket per post kan även det komma fram långsammare än i normala fall. Till exempel uppehållstillståndskort och beslut som ska delges kan komma fram senare än normalt.

Poststrejken kan leda till en anhopning av post vid Migrationsverkets registratorskontor. Därför kan det bli förseningar i posthanteringen även efter poststrejken.

Överskridande av en tidsfrist på grund av poststrejken påverkar inte ditt ärende

Om din postförsändelse till Migrationsverket försenas på grund av poststrejken, påverkar detta inte behandlingen av ditt ärende.

Om du till exempel ska skicka tilläggsutredningar till Migrationsverket inom en viss tid, beaktar vi även de tilläggsutredningar som blivit försenade på grund av poststrejken.

Uppehållstillståndskort skickas till beskickningarna som vanligt

Strejken påverkar inte leveranser av uppehållstillståndskort till finska beskickningar utomlands, eftersom Posten inte ansvarar för dessa leveranser.

Skicka tilläggsutredningar direkt i Enter Finland om du har gjort en webbansökan

Om du har ansökt om uppehållstillstånd eller medborgarskap via e-tjänsten Enter Finland, kan du skicka dina dokument direkt till Migrationsverket via e-tjänsten. Du får också veta när beslutet är klart genom e-tjänsten.

Kundmeddelande

Viimeisimmät