Hoppa till innehåll

Brevutdelning försenas på grund av poststrejken

3.9.2019 15.39
Pressmeddelande

Poststrejken som började på söndagen den 1 september tar slut onsdagen den 4 september. Strejken fördröjer postutdelningen i Finland.

De brev som Migrationsverket har skickat per post kommer sannolikt fram lite senare än vanligt. Om du har skickat ett brev till Migrationsverket per post kan även det komma fram långsammare än i normala fall. Till exempel uppehållstillståndskort och beslut som ska delges kan komma fram senare än normalt.

Överskriden tidsfrist på grund av poststrejken påverkar inte ditt ärende

Om din postförsändelse till Migrationsverket försenas på grund av poststrejken, påverkar detta inte behandlingen av ditt ärende. Om du till exempel ska skicka tilläggsutredningar till Migrationsverket inom en viss tid, beaktar vi även försenade tilläggsutredningar förutsatt att du har skickat dem före utgången av tidsfristen.

Uppehållstillståndskort skickas till beskickningarna som vanligt

Strejken påverkar inte leveranser av uppehållstillståndskort till finska beskickningar utomlands eftersom ett privat företag ansvarar för dessa leveranser.

Skicka tilläggsutredningar och kontrollera delgivningar direkt i webbtjänsten om du har gjort en webbansökan

Om du har ansökt om uppehållstillstånd eller medborgarskap via webbtjänsten Enter Finland, kan du lämna in handlingar till Migrationsverket direkt via tjänsten. Du får också veta när beslutet är klart via webbtjänsten.

Viimeisimmät