Hoppa till innehåll

Boka tid till närmaste serviceställe

17.4.2020 11.38
Pressmeddelande

Begränsningarna i rörelsefriheten i Nyland har upphävts 15.4.2020. Boka även i fortsättningen tid till ditt närmaste serviceställe. På så sätt förhindrar du infektioner av coronavirus och bromsar spridningen av epidemin.

Du behöver dock inte längre avboka din tid om du bor i Nyland och har bokat tid till ett område i annat landskap eller om du inte bor i Nyland, men har bokat tid till servicestället i Helsingfors.

Fyll i ansökan och boka tid på nätet

Du kan göra din ansökan anhängig på webbtjänsten Enter Finland och kan boka tid i vår tidbokningstjänst.

 • Det kommer ständigt nya lediga tider att boka. Om det inte finns några lediga tider, vänta i lugn och ro och kontrollera situationen lite senare.
 • Undvik att boka tid någon annanstans än till närmaste serviceställe, trots att det skulle finnas lediga tider.
 • Meddela i Enter Finland om din bokade tid. 

Om du inte kan använda Enter Finland, följ anvisningarna på webbsidan migri.fi/du-ar-i-finland.

Ansöker du om fortsättning på ditt uppehållstillstånd? Gör en ansökan i tjänsten Enter Finland och identifiera dig med bankkoder. Du behöver inte nödvändigtvis besöka ett serviceställe.

Mer tid för identifiering

I regel ska man identifiera sig på plats på servicestället inom tre månader från det att ansökan har anhängiggjorts. På grund av coronasituationen har identifieringstiden förlängts tills vidare till 31.8.2020. Vi preciserar tidsperioden vid behov enligt undantagsförhållandena.

Ytterligare information

 • Följ vår webbplats migri.fi/coronaviruset. På webbplatsen hittar du aktuell information om hur coronasituationen inverkar på vår verksamhet samt vanliga frågor.
 • Om du inte hittar svaret på din fråga på webbplatsen eller i våra kundmeddelanden, kan du ringa oss (från måndag till fredag kl. 9–16):
  • Inlämning av ansökan och besök med könummer: 0295 419 627
  • Kundtjänst (förfrågningar om ärende och andra allmänna frågor): 0295 419 600
  • Ring oss bara om ditt ärende är brådskande och du inte hittar svaret på vår webbplats. På så sätt kan vi betjäna så många kunder som möjligt.


Viimeisimmät