Hoppa till innehåll

Behöver du en kopia av EU-registreringsbeviset? Läs anvisningar här

8.3.2021 13.34

Har du registrerat din uppehållsrätt men tappat bort dokumentet som bevisar registreringen? Du kan be Migrationsverket om en kopia av EU-registreringsbeviset.

Gör så här: 

  • Använd blanketten Begäran om intyg, TOD_P

    • Betala behandlingsavgiften på 50 €. Betalningsanvisningar finns på blanketten. 

    • Till din begäran om intyg ska du bifoga ett kvitto eller någon annan tillförlitlig utredning som visar att du har betalat behandlingsavgiften. Bifoga också en kopia av din identitetshandling eller ditt pass. Du kan få intyget på finska, svenska eller engelska.

    • I avsnittet ”Jag begär att Migrationsverket utfärdar för mig själv eller för mitt barn ett” kryssa i punkten ”annat intyg, vilket”. Skriv sedan i fältet för tilläggsuppgifter att du behöver en kopia av EU-registreringsbeviset.    

  • Skicka begäran till Migrationsverket per e-post [email protected] Du kan också skicka begäran per fax eller vanlig post. Läs anvisningarna för hur du skickar en begäran om intyg på sidan migri.fi/begaran-om-intyg

Om du är brittisk medborgare,

lämna inte in en begäran om intyg, utan ansök om uppehållsrätt enligt utträdesavtalet i webbtjänsten Enter Finland. I webbtjänsten kan du skriva ut ett intyg över att ansökan har inletts. Kom ihåg att lämna in din ansökan senast den 30 september 2021. Läs mer om de tillstånd som omfattas av utträdesavtalet på sidan migri.fi/sv/brexit

Kundmeddelande

Viimeisimmät