Hoppa till innehåll

Helsingin palvelupisteeseen lisää ajanvarausaikoja

13.4.2021 10.57

Maahanmuuttovirasto avaa Helsingin palvelupisteeseen lisää ajanvarausaikoja.

Ajanvarauspalvelussamme julkaistaan joka viikko aikoja huhti-toukokuulle. Aikoja lisätään noin 50 kappaletta per päivä. Seuraa tilannetta ajanvarauspalvelustamme. Varaa itsellesi vain yksi aika ajanvarauspalvelusta, jotta aikoja riittää mahdollisimman monelle.  

Tämän lisäksi tulemme avaamaan palvelupisteen useana lauantaina huhti-toukokuussa. Malmin palvelupiste on auki ensi lauantaina 17.4. kello 9-15. Tiedotamme tulevista lauantain aukioloajoista myöhemmin. Seuraa asiakastiedotteitamme. Lauantaisin ei ole vuoronumeroasiointia. Pääset asioimaan vain ajanvarauksella. 

Jos asioit vuoronumerolla, voit joutua odottamaan palvelupisteen ulkopuolella

Helsingin palvelupiste aloitti uusissa tiloissa Malmilla 6.4.2021. Vuoronumerolla asioivien henkilöiden määrä on ollut erittäin suuri.  

Koronarajoitusten takia emme voi päästää palvelupisteen sisätiloihin kuin pienen määrän ihmisiä kerrallaan. Tämän takia vuoronumerolla asioivat asiakkaat ovat voineet joutua odottamaan palvelupisteen ulkopuolella jopa useita tunteja. 

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutunutta haittaa. Pyrimme helpottamaan ruuhkautunutta tilannetta uusien ajanvarausaikojen avulla. Meillä on maaliskuussa aloittanut lisää henkilöstöä ja rekrytoimme väkeä vielä lisää.  

Uusia aikoja avataan myös kesälle. Tavoitteenamme on, että Helsingin ajanvarausten odotusaika olisi heinä-elokuussa yksi kuukausi.

Jos tulet autolla, huomioi pysäköinti alueella

Palvelupisteen tontilla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja. Omalla autolla tuleville on aikarajoituksilla ilmaisia pysäköintipaikkoja muun muassa Viljatien varrella ja Malmintorin kauppakeskuksen parkkihalleissa. Älä pysäköi kiinteistöjen asukaspaikoille. Katso uuden toimipisteen sijainti kartalta.

Näistä syistä sinun kannattaa lähettää hakemuksesi Enter Finlandissa: 

 •  Olet laillisesti maassa, kun haet oleskelulupaa.
  • Jos haet ensimmäistä oleskelulupaa Suomesta käsin ja jätät oleskelulupahakemuksesi Enter Finlandissa, oleskelusi Suomessa on laillista, vaikka et saisi varattua aikaa tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen kolmen kuukauden sisällä oleskelulupahakemuksesi lähettämisestä. 

 • Hakemuksesi käsittelyaika ei pitene, vaikka et pääsisi heti tunnistautumaan.

  • Kun olet käynyt tunnistautumassa, hakemuksesi asettuu käsittelyjonoon sen päivämäärän perusteella, jolloin olet lähettänyt hakemuksen Enter Finlandissa. Otamme hakemukset käsittelyyn aina sen päivämäärän mukaisesti, jolloin hakemukset on jätetty.

  • Jos siis käyt tunnistautumassa 1.5.2021 ja olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa 1.11.2020, otamme hakemuksesi käsittelyyn päivämäärän 1.11.2020 mukaisesti.

  • Hakemuksesi ei myöskään vanhene eikä rahasi mene hukkaan, jos et pääse tunnistautumaan 3 kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä. Tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.8.2021 asti. 

 • Jos haet jatkolupaa, voit välttää tunnistautumiskäynnin palvelupisteessä.

  • Kun otat käyttöön vahvan tunnistautumisen Enter Finland -verkkopalvelussa, palvelu ilmoittaa sinulle jatkolupahakemuksen lähettämisen yhteydessä tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen.

 • Jos lähetät hakemuksen oleskelulupakortin uusimisesta Enter Finlandissa, lähetä hakemus ennen kuin nykyinen korttisi umpeutuu. Näin sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä tunnistautumassa ennen nykyisen korttisi umpeutumista, vaan voit käydä palvelupisteessä myöhemmin.

Viimeisimmät