Hoppa till innehåll

Asylsökandes Moni-kort slutar fungera, kom ihåg att ta ut dina pengar senast den 24 november 2019

4.11.2019 12.56
Pressmeddelande

Resten av Migrationsverkets Moni-kort tas ur bruk den 24 november 2019. Efter detta kan du inte längre använda ditt Moni-kort.

Den 26 juli informerade vi våra klienter om att asylsökande som ansökt om ett PFS-kort senast den 7 juli 2019 har fått sina pengar från Moni-kortet till sitt PFS-kort.

Det har inte varit möjligt att sätta in pengar på eller betala lönen till Moni-kortet efter maj 2019.

Vi byter ut alla betalkort som används för utbetalning av asylsökandes mottagningspenning och lön. Alla Moni-kort ersätts med PFS-kort.

Gör så här om du fortfarande har pengar på ditt Moni-kort:

  • Du ska ta ut eller använda alla pengar som finns på ditt kort senast den 24 november 2019. Fram till detta datum kan du använda kortet som normalt. Som kortinnehavare har du ansvar för att du inte längre har några pengar kvar på kortet efter den 24 november.
  • Om du har pengar på ditt Moni-kort men kortet inte fungerar, ska du informera din förläggning om detta. Närmare anvisningar om hur du får tillbaka pengarna som blivit kvar på kortet meddelas senare.
  • Om du inte längre är klient hos en förläggning, kan du kontakta [email protected] och fråga hur du kan komma åt pengarna som finns kvar på kortet. Om du är klient hos en förläggning, ska du kontakta din förläggning.
  • När du har använt eller tagit ut alla pengar som fanns på ditt Moni-kort ska du klippa itu kortet på så sätt att både magnetremsan och chippet förstörs. Du ska förstöra ditt kort senast den 25 november 2019.
Kundmeddelande

Viimeisimmät