Hoppa till innehåll

Det är fortfarande rusning till Migrationsverkets tidsbokning

16.11.2020 11.19

Vi beklagar rusningen.

Nya tider skapas i jämn takt. Kunder avbokar sina tider och vi lägger ständigt till nya tider där det går. Därutöver har vårt serviceställe i Lahtis numera öppet även på fredagarna. Vi rekommenderar att du följer situationen i vår tidsbokningstjänst

För att tiderna ska räcka till så många som möjligt ska du bara boka en tid till dig själv. Kom ihåg att avboka din tid om du inte kan komma. På sidan migri.fi/sa-bokar-du-tid finns instruktioner för hur du bokar en tid.

Vi försöker hela tiden förbättra situationen på många sätt så att så många som möjligt kan besöka oss i sina ärenden. Nu på hösten har det funnits fler tider att boka än på våren. Vi har satt in mer personal vid serviceställena och testat möjligheten att boka kortare tider. Vi har dessutom tagit bort klart onödiga bokningar. Just nu utreder vi möjligheten att lägga till ännu fler tider som kan bokas.

I de flesta fall behöver du inte identifiera dig vid servicestället just nu

  • Om du skickar din ansökan om uppehållstillstånd i e-tjänsten Enter Finland, är du lagligt i landet.
    • Om du ansöker om ditt första uppehållstillstånd i Finland och lämnar in din ansökan om uppehållstillstånd i Enter Finland, befinner du dig i Finland lagligt även om du inte kan boka en tid för ett besök vid ett serviceställe för att identifiera dig inom tre månader efter att du skickat in din ansökan om uppehållstillstånd.
  • Du behöver inte alltid besöka ett serviceställe för att identifiera dig när du ansöker om fortsatt tillstånd.
    • När du tar stark autentisering i bruk i e-tjänsten Enter Finland meddelar tjänsten dig när du skickar in din ansökan om fortsatt tillstånd om du behöver identifiera dig vid ett serviceställe eller inte. Läs mer om stark autentisering på sidan migri.fi/identifiering. 
  • Om du skickar in din ansökan om fortsatt tillstånd i Enter Finland innan ditt tidigare uppehållstillstånd upphör, fortsätter ofta din eventuella rätt att arbeta.
    • I de flesta fall fortsätter din rätt att arbeta även om du inte har kunnat identifiera dig vid ett serviceställe innan ditt tidigare tillstånd upphör. Från Enter Finland kan du skriva ut ett intyg över att din ansökan om fortsatt tillstånd har inletts. Visa intyget för din arbetsgivare om det behövs. Läs mer om rätten att arbeta under behandlingen av ansökan om fortsatt tillstånd.
  • Om ditt uppehållstillstånd är i kraft och du ansöker om ett nytt uppehållstillståndskort för sent, avbryts inte din rätt att arbeta. 

Tidsbokningen är för identifieringsbesök och för att lämna in ansökan

Om du behöver rådgivning hittar du svar på många frågor på vår webbplats Migri.fi:

Om du vill bifoga en utredning till din ansökan ska du använda Enter Finland. Om du inte har skickat din ansökan i Enter Finland, skicka tilläggsutredningar till Migrationsverket per post eller e-post. Du hittar våra kontaktuppgifter på sidan migri.fi/kontakta-oss. Boka inte en tid till ett serviceställe enbart för att lämna in tilläggsutredningar.

Kundmeddelande

Viimeisimmät