Hoppa till innehåll

Maahanmuuttoviraston ajanvaraukset edelleen ruuhkautuneet

16.11.2020 11.19

Pahoittelemme ruuhkaa.

Ajanvarausaikoja vapautuu tasaiseen tahtiin. Asiakkaat peruvat ajanvarausaikojaan ja lisäämme ajanvarausaikoja jatkuvasti sopivan tilaisuuden tullen. Lisäksi Lahden palvelupiste on auki nykyään myös perjantaisin. Suosittelemme sinua seuraamaan tilannetta ajanvarauspalvelustamme

Kun varaat ajan itsellesi, varaa vain yksi aika, jotta niitä riittää mahdollisimman monelle. Muista peruuttaa aikasi, jos et pääse paikalle. Katso ohjeet ajan varaamiseen sivulta migri.fi/nain-varaat-ajan.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan tilannetta monin tavoin, jotta mahdollisimman moni pääsee meille asioimaan. Tänä syksynä ajanvarausaikoja on ollut enemmän kuin keväällä. Olemme lisänneet henkilöstön määrää palvelupisteissä ja kokeilleet lyhyempiä ajanvarausaikoja. Olemme lisäksi poistaneet selvästi aiheettomia varauksia. Selvitämme parhaillaan mahdollisuutta lisätä ajanvarausaikoja vielä enemmän.

Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse tunnistautua palvelupisteessä juuri nyt

  • Jos lähetät oleskelulupahakemuksesi Enter Finland -verkkopalvelussa, olet laillisesti maassa.
    • Jos haet ensimmäistä oleskelulupaa Suomesta käsin ja jätät oleskelulupahakemuksesi Enter Finlandissa, oleskelusi Suomessa on laillista, vaikka et saisi varattua aikaa tunnistautumiskäynnille palvelupisteeseen kolmen kuukauden sisällä oleskelulupahakemuksesi lähettämisestä.
  • Jos haet jatkolupaa, voit välttää tunnistautumiskäynnin palvelupisteessä.
    • Kun otat käyttöön vahvan tunnistautumisen Enter Finland -verkkopalvelussa, palvelu ilmoittaa sinulle jatkolupahakemuksen lähettämisen yhteydessä tarvitseeko sinun käydä tunnistautumassa palvelupisteessä vai ei. Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen
  • Jos lähetät jatkolupahakemuksesi Enter Finlandissa ennen kuin edellinen oleskelulupasi päättyy, mahdollinen työnteko-oikeutesi usein jatkuu.
    • Useimmissa tapauksissa työnteko-oikeutesi jatkuu, vaikka et olisi päässyt tunnistautumaan palvelupisteeseen ennen edellisen lupasi päättymistä. Voit tulostaa jatkolupahakemuksesi vireilläolotodistuksen Enter Finlandista ja näyttää sen tarvittaessa työnantajallesi. Lue lisää työnteosta jatkoluvan käsittelyn aikana.
  • Jos oleskelulupasi on voimassa ja haet uutta oleskelulupakorttia myöhässä, työnteko-oikeutesi ei katkea.

Ajanvaraus on tunnistautumiskäyntiä ja hakemuksen jättämistä varten

Jos tarvitset neuvontaa, löydät vastaukset moniin kysymyksiin verkkosivuiltamme Migri.fi:

Jos haluat liittää selvitystä hakemukseesi, käytä Enter Finlandia. Jos et ole lähettänyt hakemustasi Enter Finlandissa, lähetä lisäselvitykset Maahanmuuttovirastoon postitse tai sähköpostilla. Yhteystietomme löydät sivulta migri.fi/yhteystiedot. Älä varaa aikaa palvelupisteeseen pelkästään lisäselvitysten tuomista varten.

Asiakastiedote

Viimeisimmät