Hoppa till innehåll

Hård belastning i könummertjänsten i Reso, antalet besökare inomhus begränsas

Utgivningsdatum 14.6.2022 9.30
Pressmeddelande

Könummertjänsten vid servicestället i Reso är överbelastad. Från och med onsdag den 15 juni 2022 delar vi ut könummer utanför servicestället kl. 8. Könumren delas ut till kunder i den ordning kunderna anländer.

Vi kan ta emot ett begränsat antal kunder per dag med könummer. När alla könummer har delats ut, delas det inte ut några fler könummer den dagen.

Det nya handlingssättet gäller enbart servicestället i Reso och tillämpas tills vidare.

Könumren är avsedda endast för brådskande ansökningar

Ditt ärende är brådskande till exempel om du inte kan boka en tid i tidsbokningstjänsten innan ditt nuvarande uppehållstillstånd går ut.

Vanligtvis måste man styrka sin identitet inom tre månader från det att man lämnat in sin ansökan i e-tjänsten Enter Finland. Nu har tidsfristen för styrkande av identitet förlängts till och med 1.10.2022. Vi rekommenderar att du bokar en tid för att styrka din identitet.

Kunder med bokad tid betjänas som normalt

  • Om du har bokat en tid, behöver du inte ta ett könummer. Kom i god tid.
  • Om ditt ärende inte är brådskande, boka en tid vid Migrationsverkets tidsbokningstjänst.
  • Boka endast en tid, så att tiderna räcker till så många som möjligt. Om dina familjemedlemmar ska förnya sina tillstånd, boka en familjetid. Bekanta dig med instruktionerna för tidsbokningen.
  • Fyll i din ansökan på förhand innan du besöker servicestället. Om du är osäker på vilken ansökan du ska välja, ta hjälp av vår ansökningsguide. Ditt besök går smidigare om du är noga förberedd.
  • Kom ihåg att avboka din tid om du inte kan komma. För en outnyttjad tidsbeställning tas ut en avgift på 50 euro.