Hoppa till innehåll

Över 14 000 beslut för säsongsarbetare – meddelandet om handläggningskön uppdateras inte för tillfället

Utgivningsdatum 9.9.2021 15.50

I år har Migrationsverket beviljat 12 795 säsongsarbetsintyg till och med den 6 september. Totalt har Migrationsverket fattat 13 077 beslut om säsongsarbetsintyg. Sammanlagt 1 413 säsongsarbetare har fått uppehållstillstånd för säsongsarbete, och det totala antalet beslut är 1 502.

Högsäsongen för säsongsarbete är nu över, varför meddelandet om handläggningskön inte längre uppdateras varje vecka för tillfället.

I Enter Finland kan du lätt följa behandlingen av din ansökan

Du kan lätt följa behandlingen av din ansökan på webben:

  • Om du ansöker om tillstånd för säsongsarbete i Enter Finland, kan du följa behandlingen av din ansökan i Enter Finland. 

  • Om du har ansökt om uppehållstillstånd för säsongsarbete, kan du fråga chattroboten Kamu om din ansökan på webbplatsen Migri.fi. Kamu kan berätta hur behandlingen av din ansökan har framskridit bland ansökningar med samma ärendetyp och behandlingsgrund. Läs mer på sidan migri.fi/chatt.

Beslutet kan vi endast delge den sökande. Om du är arbetsgivare, ska du fråga säsongsarbetaren om beslutet. 

Vi behandlar ansökningar som gäller säsongsarbete i den ordning de lämnats in. Vi beaktar dock den tidpunkt då arbetet ska börja, om ansökan har lämnats in i god tid före anställningens början. Vi strävar efter att samtidigt avgöra ansökningar som avser samma arbetsgivare.

Mer information