Hoppa till innehåll

Turvapaikanhakijan työnteko-oikeustodistuksen hinta muuttui 1.1.2020

Julkaisuajankohta 15.1.2020 16.00
Tiedote

Maahanmuuttoviraston todistuspyyntöjen hinnat ovat nousseet 1.1.2020. Kun haet turvapaikanhakijana todistusta työnteko-oikeudesta, todistus maksaa 50 euroa.

Maahanmuuttoviraston käsittelymaksut perustuvat sisäministeriön asetukseen. Hinnanmuutos koskee myös muita todistuspyyntöjä.

Jos olet turvapaikanhakija tai hakijan työnantaja ja haluat todistuksen työnteko-oikeudesta, voit pyytää työnteko-oikeustodistusta. Sinun pitää liittää todistuspyyntöön kuitti tai muu selvitys siitä, että käsittelymaksu on maksettu.

Maksukuitiksi tai selvitykseksi käy:

  • Kuitti, josta käy ilmi, että maksu on jo maksettu.
  • Ote luottokorttilaskusta, josta näkyy, että raha on lähtenyt tililtä.
  • Tiliote, josta näkyy, että raha on lähtenyt tililtä.

Voit pyytää todistuksen Maahanmuuttovirastolta

Turvapaikanhakijana työnteko-oikeutesi pitää olla voimassa, kun teet palkkatyötä. Kun hankit työpaikan, selvitä, onko työnteko-oikeutesi alkanut ja edelleen voimassa.

Jos tarvitset todistuksen työnteko-oikeudesta, täytä lomake verkkosivuiltamme. Löydät ohjeet todistuksen tilaamiseen ja maksamiseen verkkosivuiltamme: migri.fi/todistuspyynnot

Saat todistuksen nopeimmin, kun toimitat pyynnön Maahanmuuttovirastoon sähköpostitse tai kirjeellä. Jos et voi asioida sähköpostitse, voit tuoda todistuspyyntösi palvelupisteeseen.

Palvelupisteemme vastaanottavat todistuspyyntöjä seuraavasti vuonna 2020:

  • Helsingin Käenkujan palvelupiste torstaisin klo 8-16.15 (23.1.2020 alkaen)
  • Muut palvelupisteet vuoronumerolla kaikkina aukiolopäivinä

Postitamme todistuksen työnteko-oikeudesta osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut Maahanmuuttovirastolle tai vastaanottokeskukseesi. Et voi saada todistusta palvelupisteestä.

Lisätietoa

Asiakastiedote