Aktuellt om coronaläget: migri.fi/coronaviruset

24.2.2021 15.58
Pressmeddelande

Många ärenden kan skötas online i e-tjänst Enter Finland – kom inte till servicestället om du är sjuk!

På dessa sidor hittar du information om hur coronaviruset påverkar Migrationsverkets verksamhet:

Hälsorådgivning och aktuell information om coronaviruset i Finland hittar du på Institutet för hälsa och välfärds webbplats. För aktuell information om coronaviruset, besök Institutet för hälsa och välfärds webbplats. 

Vi rekommenderar att du använder ansiktsskydd när du besöker ett serviceställe 

Du kan ta med dig ett eget ansiktsskydd. Vi kan tyvärr inte dela ut ansiktsskydd åt alla kunder som besöker våra serviceställen i Finland. Läs noggrant rekommendationen och anvisningarna om att använda ansiktsmask på THL:s webbplats. Använd ansiktsskydd i enlighet med rekommendationerna när du befinner dig inne i något av våra verksamhetsställen. Håll ett tillräckligt säkerhetsavstånd (2 meter) till andra personer i väntrummet.

På grund av coronaläget kan vi behöva begränsa antalet kunder i väntrummen. När du besöker ett serviceställe kan du därför behöva vänta på din tur längre än vanligt utanför servicestället.

Inreserestriktionerna har skärpts den 27 januari på grund av coronaviruspandemin

Restriktionerna gäller till och med den 18 mars. Gränsbevakningsväsendet ansvarar för gränsbevakningen. Mer information om inreserestriktionerna hittar du på Gränsbevakningsväsendets webbplats: raja.fi/sv/anvisningar-om-gransovergang-corona

Kundmeddelande Undantagsinfo