Information om Migrationsverkets webbplats

Du har kommit till finska Migrationsverkets webbplats.

Webbplatsen Migri.fi är Migrationsverkets centrala informationskanal där man kan få en allmän överblick över frågor som gäller inresa till Finland. Du hittar kanske inte direkta svar för just din individuella situation på webbplatsen. Därför ska du även vid behov bekanta dig med lagstiftningen.

Behandling av personuppgifter på webbplatsen

Migrationsverket skyddar besökarnas integritet och personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen och EU:s allmänna dataskyddsförordning (2016/679). Du behöver inte registrera dig för att använda webbplatsen. Vi samlar inte in uppgifter från vilka en enskild besökare skulle kunna identifieras.

Kakor

Webbplatsen Migri.fi använder kakor. Kakor är små textfiler som lagras av webbläsaren på besökarens enhet. När du kommer till webbplatsen Migri.fi ber vi dig om samtycke till användning av kakor.  På webbplatsen används både nödvändiga kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och kakor för besökaruppföljning och kvalitetskontroll. 

Med nödvändiga kakor säkerställer vi webbplatsens tekniska funktionalitet. De icke-nödvändiga kakorna består av kakor för besökaruppföljning och kvalitetskontroll. Kakor för besökaruppföljning och kvalitetskontroll hjälper oss att utveckla webbplatsen och därför önskar vi att du godkänner också användningen av icke-nödvändiga kakor.

Att vägra kakor

Webbplatsen visar för besökaren ett meddelande om kakor. Du kan antingen godkänna eller neka användningen av icke-nödvändiga kakor och insticksprogram. Om du nekar användningen av kakor, lagras och installeras det inte några icke-nödvändiga kakor eller insticksprogram.

Du kan också ändra ditt val.

Tillgänglighetsutlåtande

Vi strävar efter att göra våra tjänster tillgängliga för så många som möjligt. Vi tar gärna emot feedback och utvecklar våra tjänster på basis av den respons som vi får.

Tillgänglighetsutlåtande

Upphovsrätt

Enligt upphovsrättslagen och senare ändringar i den innehar Migrationsverket eller någon annan informationsproducent som nämns i samband med materialet rättigheterna till det material som publiceras på denna webbplats. I frågor som gäller användningen av materialet kan du kontakta Migrationsverkets kommunikationsenhet.

Pdf-dokument

Vi har lagt ut dokument i pdf-form. För att läsa dem behöver du Adobe Acrobat Reader. Du kan ladda ner programmet gratis från Adobes webbplats på www.adobe.fi.

Juridiskt förbehåll

Migrationsverket strävar efter att hålla webbplatsen uppdaterad. Verket ansvarar dock inte för skador som direkt eller indirekt förorsakats av eventuella fel i innehållet på webbplatsen.

Inte heller ansvarar Migrationsverket för material som har producerats externt och som verket har länkar till. Verket ansvarar inte heller för skador som beror på driftavbrott i datanät eller andra tekniska störningar.

Länkar och sociala medier

Länkar till Migrationsverkets egen webbplats öppnas huvudsakligen i samma webbläsarfönster. Länkar till externa webbplatser öppnas i ett nytt fönster.

När du via en länk går över till en utomstående webbplats, tar Migrationsverket inget ansvar för vilka uppgifter denna utomstående webbplats samlar in. Till exempel våra videor finns på YouTube som samlar information om sina användare. Dessutom kan webbplatsens innehåll delas på Twitter och Facebook.

När du via en länk går över till en utomstående webbplats tillämpas den här webbplatsens egna användningsvillkor. Vi rekommenderar att du separat bekantar dig med dessa webbplatsers dataskyddsåtgärder och behandling av personuppgifter. Migrationsverket ansvarar inte för uppdateringen av utomstående parters webbplatser, publikationerna på dessa webbplatser eller tillförlitligheten av informationen på webbplatserna. En länk från Migrationsverkets webbplats till en utomstående webbplats innebär inte att Migrationsverket på något sätt ansvarar för den här webbplatsens verksamhet eller för produkter eller tjänster som erbjuds eller nämns på den här webbplatsen.

Prenumeration av nyheter

Du kan beställa Migrationsverkets kund- och pressmeddelanden direkt till din e-post. I och med att du prenumererar på våra meddelanden samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter för att kunna skicka meddelandena till dig. Behandlingen av uppgifterna baserar sig på samtycke.

I registerbeskrivningen finns mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter om du väljer att prenumerera på våra meddelanden. Du kan beställa meddelandena här.

Du kan även prenumerera på Migrationsverket kund- och pressmeddelanden i form av RSS-flöden.

Respons

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla webbplatsen. Du kan lämna respons på webbplatsens innehåll genom att fylla i blanketten som finns tillgänglig på webbplatsen. Inga personuppgifter krävs för att fylla i blanketten. Du kan också använda samma blankett för att ge respons på något annat än själva webbplatsen.

Endast de kontaktuppgifter och andra uppgifter som användaren själv lämnar sparas så att vi kan kontakta användarna och svara på deras frågor och respons.

Mer information om hur din respons behandlas finns i registerbeskrivningen.

Kontaktuppgifter

I frågor som gäller webbplatsen kan du kontakta administratörerna genom att skicka e-post till media@migri.fi. Vi svarar gärna också på frågor om dataskydd.