Hoppa till innehåll

Migrationsverkets serviceställe i Helsingfors är stängt 27.9.2022

Utgivningsdatum 26.9.2022 12.57
Pressmeddelande

Helsingfors serviceställe i Malm är stängt på tisdag den 27 september på grund av personalutbildning. Det är inte möjligt att uträtta ärenden med könummer när servicestället är stängt.

Vi beklagar eventuella olägenheter som detta kan orsaka.

Upphör ditt uppehållstillstånd eller resedokument att gälla 27.9.2022?

Du kan lämna in en ansökan om uppehållstillstånd på webben i e-tjänsten Enter Finland och senare besöka ett serviceställe för att styrka din identitet med bokad tid eller med könummer.

Du kan inte ansöka om främlingspass eller resedokument för flykting på webben. Besök ett serviceställe innan ditt resedokument upphör att gälla. Boka tid eller ta ett könummer på servicestället.

Ska du ansöka om fortsatt tillstånd? Om du styrker din identitet på webben behöver du nödvändigtvis inte besöka ett serviceställe

Om du ansöker om fortsatt tillstånd i e-tjänsten Enter Finland och använder stark autentisering med nätbankskoder, medborgarcertifikat eller mobilcertifikat, behöver du nödvändigtvis inte besöka ett serviceställe. Efter att du har skickat in ansökan berättar Enter Finland för dig om du behöver besöka ett serviceställe eller inte.

Läs mer på sidan migri.fi/identifiering.

Du hittar svar på flera frågor på vår webbplats