Hoppa till innehåll

I fortsättningen ska du styrka din identitet inom tre månader efter att du lämnat in en elektronisk ansökan

Migri
Utgivningsdatum 9.11.2016 16.40
Pressmeddelande

Den utsatta tiden för att styrka sin identitet i samband med att du lämnar in din ansökan elektroniskt förlängs från en månad till tre månader. Ändringen träder i kraft den 10 november 2016.

Du ska styrka din identitet inom tre månader efter att du lämnat in din ansökan i e-tjänsten Enter Finland. Ansökan överförs till behandlingskön för ansökningar genast då du styrkt din identitet.

Med ändringen vill vi göra det lättare för våra kunder att uträtta sina ärenden, eftersom det råder rusning vid många finska beskickningar. Du kan alltid använda den första lediga tiden för att styrka din identitet. Om du inte får en tid inom tre månader efter att du lämnat in din ansökan ska du boka nästa tid som erbjuds och skicka oss en utredning om din situation via tjänsten.

Ändringen gäller även sökanden som har redan har lämnat in sin ansökan i Enter Finland, men inte ännu har styrkt sin identitet. Om du lämnade in din ansökan den 9 november 2016, ska du styrka din identitet senast den 9 februari 2017.

Ändringen har uppdaterats i användarvillkoren för tjänsten Enter Finland. I samband med detta uppdaterades även bland annat instruktionerna för användningen av användarkontot.

Var kan jag styrka min identitet?

Om du befinner dig utomlands ska du boka en tid för att styrka din identitet vid en finsk beskickning.

Om du befinner dig i Finland ska du fram till slutet av 2016 besöka en polisinrättning och från och med början av 2017 Migrationsverkets serviceställe.

Om du lämnar in din ansökan i Enter Finland innan slutet av 2016 ändrar tjänsten automatiskt vid årsskiftet den polisinrättning du valt till Migrationsverkets närmaste serviceställe.

Då du styrker din identitet, ska du ta med dig ditt pass, ett passfoto samt de handlingar i original som du bifogat till din elektroniska ansökan.

Kundmeddelande