Hoppa till innehåll

Boka en tid vid Migrationsverkets serviceställe på förhand

Om du befinner dig i Finland och ansöker om

  • uppehållstillstånd
  • resedokument
  • medborgarskap
  • EU-registrering,

boka en tid vid Migrationsverkets serviceställe på förhand i vår tidsbokningstjänst för att styrka din identitet eller lämna in din ansökan.

I tidsbokningstjänsten kan man endast boka tider vid Migrationsverkets serviceställen i Finland. Om du vill lämna in din ansökan om uppehållstillstånd utomlands, se beskickningarnas kontaktuppgifter på Utrikesministeriets webbplats.

Om du är asylsökande, får du en kallelse till asylsamtal. Mer information för asylsökande.

Att tänka på innan du bokar en tid

Du kan endast boka tiden online

Boka en tid i tidsbokningstjänsten. Vår telefontjänst kan inte hjälpa dig att boka en tid. Du kan inte boka, ändra eller avboka en tid per telefon.

Om du inte kan använda tiden som du har bokat, kom ihåg att avboka den.

Tidsbokningstjänsten får nya tider regelbundet

Om tiden som du önskat inte finns i tidsbokningstjänsten, kolla senare om det finns lediga tider. I regel finns det tider för tre månader framåt i tjänsten.

Könumren är avsedda för brådskande ärenden

Ditt ärende är brådskande om

  • giltighetstiden för ditt uppehållstillstånd kommer att gå ut inom tre månader
  • giltighetstiden för ditt finska pass kommer att gå ut inom tre månader.

Om du kommer till servicestället och tar ett könummer för att uträtta ett ärende som inte är brådskande, till exempel ett medborgarskaps- eller uppehållstillståndsärende, bokar personalen vid behov en tid för dig i tidsbokningstjänsten.

Om du besöker servicestället utan att ha bokat en tid på förhand, förbered dig på att köerna kan vara långa och att du inte nödvändigtvis kan uträtta ditt ärende under samma dag.

Om du lämnar in tilläggsutredningar

Du kan lämna dina tilläggsutredningar i postlådan på servicestället under öppettiderna. Om du lämnar in dina tilläggsutredningar direkt till servicestället ska du inte boka en tid. Läs mer om andra sätt att lämna in dina tilläggsutredningar.

Meny